Deelsessie F

<< Terug

Deelsessie 14.45-15.45

Drank en drugs, wat doen we ermee en ertegen? 10 vragen en antwoorden.

Nieuwe preventie-voornemens van het kabinet. Ondertussen hebben “wij van de evenementen” ons werk te doen, met bezoekers die graag een drankje en soms wat meer consumeren. Wat verwacht je wel en niet van elkaar anno 2018? Hoe is het werk veranderd, zijn verantwoordelijkheden verschoven?

In een snelle vorm (maximaal 6 minuten per onderwerp) die leidt tot concrete antwoorden presenteren we u de vragen, dilemma’s én antwoorden van dit moment. Op weg naar veel goede en veilige evenementen in 2018.

Met:
Judith Noijen, senior preventiewerker bij Jellinek, projectleider van Project Party Safely

Judith Noijen

Ronald van Litsenburg, directeur/eigenaar van Event Medical Service, Dutch Safety Group B.V. – EMSchool, BTB Fire & Medical en EMS Care

Ronald Litsenburg van

tba, evenementenbeveiligingsorganisatie

Meer over de sprekers

Judith Noijen is senior preventiewerker bij Jellinek in Amsterdam. Jellinek Preventie doet onderzoek naar en reageert op actuele ontwikkelingen op het gebied van alcohol en andere drugs. Judith is sinds 2006 bij Jellinek werkzaam en betrokken bij interventies op het gebied van veilig uitgaan. Door op een positieve en effectieve manier te communiceren wordt middels deze verschillende interventies ingezet op het vergroten van het bewustzijn van zowel bezoekers als professionals in het uitgaansleven over de aan uitgaan gerelateerde risico’s en hoe deze te beperken. Het vergroten van solidariteit, respect voor elkaar en voor de omgeving horen daar ook bij. Goede samenwerking met organisatoren, clubs en de voortdurende betrokkenheid van de doelgroep zelf staan daarin altijd centraal
Sinds 2015 is Judith projectleider van Project Party Safely, wat de doorontwikkeling, implementatie en onderbouwing van de landelijke Celebrate Safe campange als doelstelling heeft.