Deelsessie I

<< Terug

Deelsessie 14.45-15.45

Security intelligence

Security Intelligence – wat is de nut en noodzaak van inlichtingen voorafgaand en tijdens evenementen? Welke rol kunnen Human Intelligence (HUMINT), Open Source Intelligence (OSINT) en Social Media intelligence (SOCMINT) spelen om de veiligheid van evenement te vergroten? Maarten Ijzermans, directeur Riskmanagement bij Hoffmann Bedrijfsrecherche neemt u mee in een praktisch verhaal en laat u direct de waarde van deze aanpak ervaren.

Met:

Maarten IJzermans, directeur Riskmanagement bij Hoffmann Bedrijfsrecherche


Maarten is afgestudeerd aan het Koninklijke Instituut voor de Marine (KIM) / Vrije Universiteit van Amsterdam, met de afstudeerrichting Maritieme Economie. Daarnaast heeft hij de opleiding Criminele Inlichtingen afgerond bij de Criminele Inlichtingen Dienst van de politie en heeft hij de Certified Protection Professional certificering (ASIS) behaald.

Na zijn afstuderen aan het KIM, was hij 12 ½ jaar officier bij het Korps Mariniers. Tussen 1997 en 2003 was hij de opvolgend commandant van een eenheid die gespecialiseerd is in Counter Terrorism (CT). Enkele van zijn taken waren de coördinatie en trainingen van CT-teams die werden ingezet aan boord van Nederlandse schepen ten behoeve van anti-piraterij operaties, deelname aan SFOR-operaties in het voormalige Joegoslavië en uitvoering van verschillende counter-terroristische operaties in Nederland.

Na zijn tijd als officier binnen het Korps Mariniers, werd hij consultant bij Control Risks. Hier was hij verantwoordelijk voor verschillende adviesprojecten in hogere risico landen waaronder Irak, Afghanistan, Pakistan, Saoedi-Arabië, Nigeria, Soedan (Zuid-Darfur). Zijn specialisaties waren crisis- en securitymanagement, waarbij hij dreigingsanalyses uitvoerde, security advies gaf aan bedrijven en expatriate families en crisis- en security plannen uitwerkte.

Momenteel is Maarten actief als Director Riskmanagement bij Hoffmann Bedrijfsrecherche, waar hij een team van consultants aanstuurt. De afdeling Riskmanagement van Hoffmann is actief op dreigings- en risicoanalyses, fraude preventie en crisis- en security management. Zijn Director taak combineert hij met het aansturen van grotere adviestrajecten. Zijn focus ligt hierbij met name op het creëren van integrale beveiligingsconcepten waarbij de inzet van inlichtingen een belangrijke rol speelt. Tot slot is hij actief als adviseur crisismanagement, tijdens actuele crisissituaties en in de voorbereidende fase door het uitwerken van plannen en geven van trainingen.